Manuela ter Maat

Er zijn maar weinig mensen die Jezus echt persoonlijk kennen. Terwijl de behoefte aan hoop groot is, in dit land dat geplaagd is door politieke, economische en humanitaire crisissen.

Manuela ter Maat is kandidaat zendingswerker voor de positie van Shorttermcoördinator in Athene, Griekenland, waar zij sinds najaar 2017 woont. In 2016 ging zij naar het eiland Samos als vrijwilliger in het vluchtelingenkamp daar en werd geraakt, niet alleen door de nood onder vluchtelingen, maar ook door de nood onder de Grieken zelf. Hoewel het grootste deel van de bevolking Grieks Orthodox is, zijn er maar weinig mensen die Jezus echt persoonlijk kennen. Terwijl de behoefte aan hoop groot is, in dit land dat geplaagd is door politieke, economische en humanitaire crisissen.

De lokale kerk ontwikkelt een steeds sterkere missionaire visie. Hier wil Manuela op inhaken, door de lokale christenen te bemoedigen en te ondersteunen in hun missionaire activiteiten, door het opzetten en aansturen van kortetermijnteams, om zo de liefde en de hoop van Christus te verspreiden.

Momenteel is Manuela bezig met fondswerving, zodat ze in het najaar van 2018 kan beginnen met intensieve taaltraining en netwerken met de lokale kerken en organisaties, zodat in de loop van 2019 de eerste teams ontvangen kunnen worden.

Function
Candidate missonary for position of Shortterm coordinator
Country of origin
Nederland

With ECM since 2018